Nederland wordt gegijzeld. Gegijzeld door een politicus, die overwerkt thuis zit!

Ons land heeft een regering nodig. Er ligt genoeg te wachten om uitgevoerd te worden. Maar we zijn al ruim 2 maanden bezig met te kijken naar 150 volksvertegenwoordigers, die over niets anders kunnen praten (nou ja, praten?) dan dat ze geen vertrouwen hebben in elkaar en niet met elkaar verder willen.

Nu lijkt er eindelijk een beetje vooruitgang gemaakt te worden met de komst van informateur 3, mevrouw Hamer. Maar ook dat zal weinig resultaat hebben, omdat één van de essentiële partijen, het CDA, niet mee wil praten, omdat een van hun fractieleden, Pieter Omtzigt, overwerkt thuis zit.

Nu wil ik niets afdoen aan al het werk, dat Pieter Omtzigt gedaan heeft. Hij is zeker een goede, doortastende politicus, die in de afgelopen periode ook veel onrecht is aangedaan. Het is ook helemaal niet vreemd, dat hij hiervan overwerkt is geraakt.
Maar het is wel vreemd, dat de formatie, het belang van Nederland, ondergeschikt gemaakt wordt aan de mening van Pieter Omtzigt, die hij nu niet kan . wil geven als gevolg van zijn gezondheid.

Kortom, en dat zal zeker niet de bedoeling van Pieter Omtzigt zijn, wordt Nederland gegijzeld door een overwerkte politicus. Het CDA dient zijn verantwoordelijkheid te nemen.